İhvan lideri Salah Abdulhak: Davet ve Tehditler Arasında


?kimdir

Kendisi Seyyid Kutub'un örgütlenmesi davasında 33. sanık olarak yer aldı ve o dönemde hâlâ Kahire Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiydi. O zamanlar ona on yıl hapis cezası verildi ve cezasını tamamladıktan sonra İhvan'ın Körfez'de yayıldığı dönemde Umman Sultanlığı'na seyahat etti, ardından uzun bir süre Suudi Arabistan'da yerleşti.

Eğitim ve davet konularında verdiği derslerle tanınırken, örgüt içinde üst düzey yönetim pozisyonlarını üstlendiği bilinmemektedir. Cemaatin seçimlerine karşı fıkhi veya siyasi açıdan farklı bir görüşü bilinmemektedir. Uluslararası örgütte eğitim işlerini üstlendi. 

Cemaatin hatalarını kabul etmedi ve fikirlerini gözden geçirmedi, uluslararası örgütün liderlik kadrosuna yakın olan bir kişidir. Suudi Arabistan'da bulunduğu dönemde İhvan'ın eğitim bölümünü üstlendi. İhvan üyelerine yönelik eğitim ve davet faaliyetlerinde, cemaatin prensiplerini ve sabitelerini pekiştirdiği bilinmektedir."


 Salah Abdulhak, Müslüman Kardeşler teşkilatının geçici lideri olarak bilinen bir kişidir. İslam ve siyaset sahnesinde tartışmalı bir figür olarak kabul edilir. Bazıları onu İslami davette öne çıkan biri olarak görürken, diğerleri bölgedeki istikrar ve güvenliğe yönelik bir tehdit olarak görür.


"İstanbul Grubu" tarafından yapılan bir açıklamaya göre, "Londra Cephesi" adının Salah Abdulhak olarak bilinen İhvan lideri tarafından kullanılması, "İhvan'ın resmi kurumlarına paralel yeni varlıklar oluşturma veya örgütün meşru kurumlarından uzak farklı iddialar altında kişilere görevler ve unvanlar verme çabalarının yeniden yapılandığı" şeklinde yorumlanmaktadır. Bu çabalar gerçek bir etki yaratmayacak ve faydalı olmayacaktır.



Comments

Popular posts from this blog

Dünyanın en büyük uçak gemisi Antalya’da

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı sona erdi

İsrail’den Erdoğan’ın Hamas açıklamasına yanıt