"Salah Abdul-Hak rehber olarak seçilmesi, İhvan üyeleri arasında birçok soru işaretine neden oldu."

 



"İhvan'ın, Salah Abdul-Hak'ı genel rehber olarak seçmesiyle birlikte tartışmalar yeniden alevlendi. İhvan cephesinde gizli yoğun görüşmeler ve ziyaretlerin ardından Salah Abdul-Hak'ın genel rehber olarak seçilmesi, yakın gelecekte cemaatin daha da parçalanacağı ve ayrışacağına işaret ediyor.

Son zamanlarda gizlice gerçekleşen Salah Abdul-Hak'ın İhvan için rehber olarak seçilmesi, henüz resmi olarak duyurulmadığı için, cemaatin kimin yönettiği ve bu adaylığın nasıl gerçekleştiği konusunda birçok soru ortaya çıktı. Eğer cemaat sert bir rehber seçerse, bu cemaatin geleceğini etkiler ve çatışmalara doğru sürükler mi, soruları gündeme geldi."

"Bazı analistler, 'Abdul-Hak'ın atamasının, arkasında büyük bir örgütün gizlendiği sadece bir yüzey olduğunu söylerken, diğerleri ise 'gizemli bir isim olan Abdul-Hak'ın, kimin liderliğinde olduğu ve sınırlarının ve liderlerinin kim olduğu bilinmeyen gizli bir cemaatin anlamını desteklemek için arka saflardan geldiğini' doğruluyor."

"Son zamanlarda, Salah Abdul-Hak, sosyal medya platformu YouTube üzerinden yayınladığı söylemler aracılığıyla Arap ülkelerine yönelik suçlamalarda bulunarak Gazze savaşıyla ilgili olarak ihmalkarlıkla suçluyor."


Comments

Popular posts from this blog

Dünyanın en büyük uçak gemisi Antalya’da

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı sona erdi

İsrail’den Erdoğan’ın Hamas açıklamasına yanıt